Proiecte în sfera Cultural - Creştină << Inapoi 

Biserica Spirea Nouă

Construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea, pictată în anul 1883 de către pictorul C.Enescu, biserica Spirea Nouă cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" se află în Bucureşti Str. Puisor nr. 159 în imediata apropiere a hotelului Marriott.

Clădirii iniţiale i s-a adăugat pridvorul deschis în 1922, iar în anul 1938 s-a construit clopotniţa.
Ultimele lucrări la această biserică au fost efectuate în 1998, prin construirea şi pictarea capelei pentru aprins lumânări, şi în 1999, când biserica a fost pardosită cu gresie.

Numeroasele cutremure, construirea în perioada comunistă a blocurilor în imediata apropiere a bisericii, umezeala, funinginea şi gudronul lumânărilor arse în biserică au dus de-a lungul timpului la deteriorarea parţială sau totală a picturilor interioare, dar şi la apariţia crăpăturilor în tencuieli sau chiar la desprinderea unor suprafeţe a tencuielii interioare.

În anul 2006 s-a luat decizia de a restaura picturile şi zidurile interioare, însă acest lucru implică costuri foarte mari, având în vedere că prin proiectul iniţial de restaurare nu s-a putut afla cu exactitate gradul de deteriorare a tencuielilor şi a structurii de rezistenţă.

Fundaţia Aldea-Tudorache a contribuit cu fonduri substanţiale la realizarea lucrărilor.
De acum, comunitatea de credincioşi se bucură de atmosfera duhovnicească creată de fresca repictată.

În anul 2006 biserica noastră a fost sprijinită cu o importantă sumă de bani pentru a termina lucrările de restaurare a picturii bisericii. Preotul Paroh şi Consiliul Parohial mulţumesc pe această cale Fundaţiei Aldea – Tudorache pentru acest sprijin şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze lucrările de binefacere ale fundaţiei. Parohia noastră consideră că Fundaţia Aldea – Tudorache se numără printre noii ctitori ai Bisericii noastre.
Mulţumim Bunului Dumnezeu că biserica are astăzi o pictură reprezentativă de secol XIX, complet restaurată, fiind una dintre cele mai vechi din Bucureşti.
- Preot paroh Constantin Mihăesccu

Galerie fotoCampania 2% si cum poti ajuta?

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este o procedură prevăzută în Codul Fiscal, prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozitul lor. Practic, dumneavoastră spuneţi statului modul în care vreţi să fie cheltuită o parte din impozitul pe care îl plătiţi. Click pentru mai multe detalii


Parteneri

Programele Fundatiei Aldea – Tudorache se bazează pe sprijinul moral si financiar al partenerilor sai.
Sigla Helios Medical & DentalMetropola ImobiliarMonteroMontero PharmaPlurivaFarmaciile RemedioR&M AuditSimar IndustrialSimarSinapsa Resurse UmaneTamisa TradingWIJS Logistic Services