Proiecte în sfera Cultural - Creştină << Inapoi 

Traseul fântânilor din Bucureşti

Proiectul Traseul Fântânilor din Bucureşti, implementat de Fundaţia Aldea - Tudorache începând cu anul 2008, are în vedere construirea în locuri publice cu afluenţă mare monumente de arhitectură urbană care să se încadreze peisajului urban, atât sub aspect estetic, cât şi funcţional. A fost aleasă fântâna, ca simbol al apei, element primordial al vieţii.

Astfel, prima fântână construită a fost cea din incinta Universităţii Politehnica din Bucureşti, sfinţită în duminica Sf. Grigorie Palama, hramul bisericii studenţeşti în preajma căreia a fost realizată.


O fântână, în formă de potir, lângă paraclisul Sf. Grigore Palama are rolul de a adăpa pe credincioşii însetaţi ce trec prin faţa bisericii sau prin Politehnică. Şi nu întâmplător s-a ales această formă întrucât simbolizează potirul din care ne împărtăşim din izvorul nestricăciunii, Hristos Domnul, ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele mântuitorului Hristos – medicamentul nemuririi. - Preot Paroh Marian Mihai


Mănăstirea Radu Vodă
din Bucureşti este a doua locaţie unde mâinile meşterului Virgil Scripcariu, împletind munca cu rugăciunea, au realizat o nouă fântână. Sfinţită de ziua Izvorului Tămăduirii, de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, fântâna este o sursă de apă foarte utilă pentru credincioşii care trec pragul mănăstirii zilnic.

Sfinţirea ansamblului arhitectural Maternitate de pe str. Pictor Arthur Verona nr. 2, în apropierea Parcului Icoanei, a avut loc pe 16 iunie 2008. Este cel de-al treilea eveniment organizat în cadrul acestui proiect, fântâna fiind plasată într-o zonă veche a oraşului, vizitată de turişti şi intens circulată de pietoni. Sculptura a fost realizată tot de artistul Virgil Scripcariu şi are în centru prima fântână cu apă potabilă din incinta Bisericii Anglicane din Bucureşti.

Recent introdusă în peisajul urban bucureştean, fântâna a fost remarcată şi a stârnit impresii dintre cele mai bune trecătorilor http://apropotv.protv.ro/video/28749Pentru strădania lui în lucrul la aceste fântâni ca şi la alte multe proiecte artistice, sculptorul Virgil Scripcariu a fost de două ori nominalizat în cadrul Premiilor Prometheus – Opera Prima, secţiunea Arte vizuale, în anul 2009 ajungând până în finală. Un elocvent portret al artistului alcătuit de criticul de artă Aurelia Mocanu se poate citi în suplimentul Ziarului Financiar, Ziarul de Duminică.


Campania 2% si cum poti ajuta?

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este o procedură prevăzută în Codul Fiscal, prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozitul lor. Practic, dumneavoastră spuneţi statului modul în care vreţi să fie cheltuită o parte din impozitul pe care îl plătiţi. Click pentru mai multe detalii


Parteneri

Programele Fundatiei Aldea – Tudorache se bazează pe sprijinul moral si financiar al partenerilor sai.
Sigla Helios Medical & DentalMetropola ImobiliarMonteroMontero PharmaPlurivaFarmaciile RemedioR&M AuditSimar IndustrialSimarSinapsa Resurse UmaneTamisa TradingWIJS Logistic Services