Proiecte în sfera Educativ - Creştină << Inapoi 

"Prima mea carte despre lut"

Meşteră a poveştilor pentru copii, criticul de artă Adriana Scripcariu modelează cunoştinţele şi deprinderile copiilor cu şi despre lut într-o primă lucrare, de iniţiere.

Accesibilă publicului ţintă, la nivelul limbajului şi realizată într-o condiţie grafică deosebită, Prima mea carte despre lut, oferă publicului foarte tânăr şi nu numai, informaţii despre lut şi olari, arheologi şi ceramică, târguri vestite.

A şasea zi Bunul Meşter a zis: «Să scoată pământul fiinţe vii!». Aşa au apărut toate animalele, sălbatice şi domestice, mici şi mari: dinozaurii gigantici şi pitici, leii, lupii, elefanţii, caprele, câinii şi pisicile, maimuţele, girafele şi zebrele, şoarecii, cârtiţele şi jderii şi tot ce mişună pe pământ, prin păduri, în junglă, în savane ori preerii, pe munţi şi pe câmpuri. Nenumărate feluri, cu blană, cu ţepi, cu piei, leneşe ori iuţi, blânde ori fioroase, de toate culorile şi în toate formele. Bucuros de frumuseţea lucrului Său, Preabunul Meşter a zis: «Să facem om, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!». A luat lut în mâinile Sale şi a modelat omul. Apoi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi omul cel din lut a prins viaţă. Primul om s-a chemat Adam, care înseamnă «făcut din pământ». (...) Odată, un băieţel de 4 ani se străduia să facă o libelulă. A încercat zile şi zile, din iarbă, din paie, din pământ, din coji de morcovi şi de ceapă. Dar libelula n-a zburat. Atunci a înţeles că numai Dumnezeu poate da viaţă. (...) El, care iubeşte hărnicia şi este Tatăl Frumuseţii, a dăruit multor oameni îndemânare, o picătură din nesfârşita Lui pricepere, ca un strop de apă într-un ocean. Veţi vedea ce a putut să facă fiecare cu acest strop dăruit şi cu multă osteneală. Dumnezeu iubeşte mult copiii şi fiecăruia din ei le-a pus în suflet şi le-a sădit în mânuţe dragostea pentru lut, pentru că El ştie ce mare bucurie îţi vine când lucrezi. El este Tatăl Bucuriei şi primul care s-a bucurat cu adevărat, atunci când l-a făcut din lut pe Adam.

Partea a doua invită cititorul să-şi modeleze propriile obiecte, fiecare pas al meşteşugului fiind explicat şi exemplificat vizual.

Mult succes micilor cititori care descoperă tainele lutului!

Campania 2% si cum poti ajuta?

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este o procedură prevăzută în Codul Fiscal, prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozitul lor. Practic, dumneavoastră spuneţi statului modul în care vreţi să fie cheltuită o parte din impozitul pe care îl plătiţi. Click pentru mai multe detalii


Parteneri

Programele Fundatiei Aldea – Tudorache se bazează pe sprijinul moral si financiar al partenerilor sai.
Sigla Helios Medical & DentalMetropola ImobiliarMonteroMontero PharmaPlurivaFarmaciile RemedioR&M AuditSimar IndustrialSimarSinapsa Resurse UmaneTamisa TradingWIJS Logistic Services