Proiecte în sfera Social- Creştină << Inapoi 

România Sub Ape

În faţa pierderilor materiale şi suferinţei lăsate în urmă de cumplitele inundaţii din august şi septembrie 2005, Fundaţia Aldea-Tudorache s-a alăturat iniţiativei Companiei Montero în realizarea campaniei „România sub ape”.
În cadrul acestei campanii, farmacii din toată ţara au donat alături de Compania Montero, oferind astfel posibilitatea Fundaţiei să realizeze două proiecte: utilarea cu mobilier şi calculatoare a două şcoli din două localităţi afectate din satul Brabova, judeţul Dolj, şi respectiv Mărăşeşti, judeţul Vrancea.

Centrul multifuncţional de la Brabova

Pe 15 iunie 2006 a fost inaugurat oficial centrul multifuncţional al şcolii din Brabova. Acest centru a putut deveni realitate datorită faptului că Fundaţia Aldea-Tudorache a elaborat acest proiect care să răspundă nevoilor complexe de instruire ale elevilor şi profesorilor. El funcţionează ca centru de documentare pentru profesori şi ca bibliotecă şi laborator de informatică pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial ai şcolii. De succesul acestui proiect se bucură cei 110 elevi din Brabova şi din comunele alăturate, 43 de profesori, precum şi părinţii elevilor. Centrul multifuncţional a fost utilat şi mobilat complet de către Fundaţia Aldea-Tudorache. Ducerea la îndeplinire a acestui proiect a permis elevilor să se bucure de un mediu modern şi în acelaşi timp să îşi dezvolte potenţialul intelectual, ca urmare a dotărilor performante de care beneficiază centrul multifuncţional.

Laboratorul de informatică din Mărăşeşti

Oraşul Mărăşeşti a fost inundat de apele râurilor Suşiţa si Siret, un număr mare de locuinţe fiind distruse în proporţie de 70%.
Oraşul Mărăşeşti a fost declarat zonă defavorizată, datorită posibilităţilor materiale minime de dezvoltare, atât din partea autorităţilor locale, cât şi din partea comitetelor de părinţi.
Lipsa unui cabinet de informatică făcea ca majoritatea elevilor, după terminarea ciclului primar, să plece la şcoala coordonatoare sau la Grupul Şcolar din oraş, deoarece la aceste şcoli aveau acces la calculator în cadrul orelor opţionale de informatică cuprinse în curriculum.
Fundaţia Aldea-Tudorache a întins o mână de ajutor copiilor acestei şcoli, amenajând o sală de informatică dotată corespunzător de care se vor bucura cei 330 de elevi din clasele I -VIII.

Galerie foto:


Campania 2% si cum poti ajuta?

Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este o procedură prevăzută în Codul Fiscal, prin care cetăţenii au posibilitatea să decidă în mod direct ce se întâmplă cu o parte din impozitul lor. Practic, dumneavoastră spuneţi statului modul în care vreţi să fie cheltuită o parte din impozitul pe care îl plătiţi. Click pentru mai multe detalii


Parteneri

Programele Fundatiei Aldea – Tudorache se bazează pe sprijinul moral si financiar al partenerilor sai.
Sigla Helios Medical & DentalMetropola ImobiliarMonteroMontero PharmaPlurivaFarmaciile RemedioR&M AuditSimar IndustrialSimarSinapsa Resurse UmaneTamisa TradingWIJS Logistic Services